Kan muziek je helpen om beter te studeren of te werken? – PHIATON

In het tijdperk van de technologie is focussen op ons werk of onze studie een steeds moeilijkere taak geworden. Er zijn talloze afleidingen die ons van ons werk afhouden en leiden tot de gevreesde gevolgen van uitstelgedrag. Een simpele melding van sociale media of een sms van een vriend kan onze aandacht langer op een dwaalspoor brengen dan we misschien van plan zijn. Hoewel er talloze tips en trucs zijn om onze focus te houden op wat nodig is, is muziek een wetenschappelijk bewezen methode om te helpen bij concentratie.

Je hebt vast wel eens gehoord dat muziek je kan helpen om beter te studeren of te werken. Maar waarom is dat? Studies tonen aan dat muziek verschillende gunstige effecten heeft op de menselijke geest en lichaam. Zowel het linker- als het rechterdeel van de hersenen worden gelijktijdig gestimuleerd door muziek, en deze dubbele stimulatie kan het leervermogen vergroten en het geheugen verbeteren.

Sommige van deze voordelige effecten zijn zo eenvoudig als het verbeteren van onze stemming. We hebben baat bij het luisteren naar onze favoriete liedjes terwijl we werken of studeren, omdat muziek de productie van het hormoon dopamine in de hersenen kan stimuleren, wat resulteert in verminderde gevoelens van angst of depressie, evenals het verlichten van symptomen van stress. Bedenk hoe moeilijk het is om je op je werk te concentreren als je ongelukkig, gefrustreerd of in een slecht humeur bent. Muziek wordt rechtstreeks verwerkt door de amygdala, het deel van de hersenen dat betrokken is bij stemming en emoties, en door je amygdala te stimuleren, breng je jezelf in wezen in een beter humeur en heb je daarom meer kans om te gedijen in je studie.

Tijdens lange studiesessies is het vaak moeilijk om de motivatie te vinden om door te gaan met een bepaalde taak waaraan je werkt. Het hebben van wat achtergrondmuziek kan hierbij helpen, omdat muziek het uithoudingsvermogen kan bevorderen, wat resulteert in een betere focus en grotere motivatie. In sommige gevallen hebben studenten ontdekt dat muziek hen helpt bij het onthouden. Dit komt waarschijnlijk omdat muziek niet alleen een positievere stemming creëert, maar ook de hersenen stimuleert, wat op zijn beurt de geheugenvorming verbetert.

Met een verminderde hoeveelheid stress tijdens een academische taak, kunnen de hersenen helderder zijn en nieuwe informatie laten stromen, waardoor ze gemakkelijker alle informatie kunnen verwerken die moet worden nagedacht. Dit is ook de reden waarom muziek kan helpen bij het geheugen; luisteren naar muziek activeert hersengebieden die verband houden met geheugen, redeneren, spraak, emotie en beloning. Het is in wezen een totale training voor je hersenen. Onderzoek heeft aangetoond dat het luisteren naar muziek de slaapkwaliteit, het humeur, de mentale helderheid en het geheugen kan verbeteren en tegelijkertijd angst, bloeddruk en pijn of ongemak kan verminderen.

Op school leerden we verschillende liedjes om bepaalde dingen te onthouden. The 50 States Song, het lied van de Amerikaanse president en niemand minder dan het ABC. Misschien heb je er zelfs een geleerd over de planeten in ons zonnestelsel, of misschien een deuntje over wiskunde of grammatica. Onze geest kan zoveel informatie onthouden als we er een jingle aan toevoegen.

Twee recente onderzoeken – een in de Verenigde Staten en de andere in Japan – vonden dat muziek niet alleen helpt bij het ophalen van eerder opgeslagen herinneringen, maar ook helpt bij het vormen van nieuwe. Er is ook gevonden dat muziek het geheugen van Alzheimer- en dementiepatiënten verbetert, waaronder een onderzoek uitgevoerd aan UC Irvine, waaruit bleek dat scores op geheugentests van Alzheimerpatiënten verbeterden wanneer ze naar klassieke muziek luisterden. Muziek roept herinneringen op, want wanneer een muziekstuk wordt gecombineerd met een gebeurtenis of gevoel, kan het een effectief signaal zijn om de sterke emotie terug te brengen die op dat moment werd gevoeld. Onze zintuigen zijn zeer krachtige hulpmiddelen voor onze hersenen.

Het beste type muziek om naar te luisteren voor maximale voordelen tijdens studie of werk, hangt af van het individu. De reden dat we altijd horen dat klassieke muziek of symfonieën geweldig zijn om te studeren, is omdat ze geen songtekst hebben, omdat songteksten afleidend kunnen zijn. Er wordt ook gezegd dat klassieke muziek helpt bij het afvuren van synapsen, het creëren of opnieuw activeren van hersenpaden die eerder sluimerend waren gelaten, evenals het verbeteren van het gehoor, ruimtelijk redeneren en zelfs algemene intelligentie. Dit wordt het ‘Mozart-effect’ genoemd en veel ouders denken dat het spelen van klassieke muziek voor hun kinderen hun cognitieve vaardigheden aanzienlijk zal verbeteren. Door middel van een reeks studies van wetenschappers van UC Irvine, werd een groep kinderen die naar Mozart en andere muziek luisterden versus kinderen met alleen stilte onderzocht, en er werd vastgesteld dat de Mozart-groep significant verbeterde ruimtelijke redeneervaardigheden vertoonde gedurende ten minste 10-15 minuten .

De resultaten van het onderzoek zijn echter controversieel gebleken. De meeste kritiek op de bevindingen beweren dat het ‘Mozart-effect’ te wijten is aan het plezier en de waardering van de proefpersonen voor de muziek, en niet aan een mysterieus effect dat de muziek van Mozart op de hersenen zou kunnen hebben.

“Degenen die naar muziek luisterden, Mozart of iets anders – Bach, Pearl Jam – hadden betere resultaten dan de stille groep. Maar we wisten al dat mensen beter presteren als ze een stimulans krijgen”, vertelde Jakob Pietschnig, die het onderzoek leidde, aan The Telegraph.

Ontspannende muziek is een goede keuze om met stress om te gaan, terwijl vrolijke muziek iemands denkprocessen kan stimuleren. Kies misschien voor instrumentale muziek zonder tekst als je snel afgeleid wordt. Als je effectief met muziek wilt werken of studeren, probeer dan te verminderen hoe afleidend muziek kan zijn en verhoog het niveau waarop de muziek je in een goed humeur houdt.

Wat voor soort muziek je ook leuk vindt, het is vrij duidelijk dat het luisteren naar achtergrondmuziek tijdens het werken of studeren een groot aantal voordelen heeft en heel goed kan leiden tot een beter humeur, geheugen, focus en andere cognitieve vaardigheden, en de kans op van stress, angst en depressie. Vind wat voor jou werkt en pak die taak aan met alles wat je hebt!

Phiaton biedt een breed scala aan producten die geschikt zijn om u te helpen beter te studeren of te werken. Bekijk enkele van de actieve ruisonderdrukkingsproducten zoals de 900 erfenis hoofdtelefoon, die is voorzien van oorkussens van traagschuim voor een comfortabele pasvorm en goede oorisolatie voor een optimale geluidskwaliteit. Oddict’s TWIG PRO oordopjes zijn een andere goede keuze om de drukte van de buitenwereld tot een minimum te beperken, zodat u uw werk gedaan kunt krijgen. TWIG PRO’s zijn voorzien van siliconen oordopjes die de geluidsisolatie verbeteren en een goede pasvorm bieden, terwijl ze tegelijkertijd een vervormingsvrije geluidsweergave leveren. Tot slot, Phiaton’s BonoBuds bieden een op maat gemaakte en echt klinkende luisterervaring die perfect is voor reizen, werk, entertainment en alles daartussenin. Met een batterijduur van 20 uur zijn deze oordopjes perfect voor gebruik de hele dag als je moet gaan zitten en je moet concentreren. Werk door uitstelgedrag met een van deze fantastische opties voor muziek om je werk en studie af te ronden.

Referentie: ttps://www.health.harvard.edu/mind-and-mood/music-can-boost-memory-and-mood

– Door Claire Barnett

creatSource link

Draadloze-koptelefoon.com
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart