Les Pinter Interview – PHIATON

Les Pinter Interview – De man achter het woord

Door Claire Barnett

In september 1980 kreeg Les Pinter een telefoontje van een 23-jarige man uit Seattle met de vraag of hij een programma wilde kopen dat hij had gemaakt, genaamd The Magic Wand. “Hij zei hoeveel en ik gaf hem een ​​prijs”, legt Pinter uit over zijn interactie met de jonge Bill Gates. De volgende dag reed Les naar Intercontinental Airport in Houston en haalde de 23-jarige Gates op, “dreef hem naar” [his] huis, maakte een tosti voor hem en verkocht hem het programma dat tegenwoordig Microsoft Word heet voor $ 35.000.”

In 1979 doceerde Les financiën aan de Universiteit van Houston, terwijl hij aan een doctoraat werkte toen op een dag een kleine groep vrienden van zijn oude folkband Pinter belde met de vraag of hij hen wilde vertegenwoordigen, vanwege zijn achtergrond in het bedrijfsleven , op een tekstverwerkingssoftware die ze hebben uitgevonden, genaamd ‘The Magic Wand’. The Magic Wand was het vierde stuk tekstverwerkingssoftware dat ooit is geschreven en werd destijds door Byte Magazine geprezen als de “krachtigste, meest flexibele, meest betrouwbare en meest bruikbare tekstverwerkingssoftware die er was”. Gates gebruikte de software als blauwdruk voor wat nu bekend staat als Microsoft Word, met een geschatte omzet tussen de $ 100 miljard en $ 400 miljard.

Dus, wie is de man achter het programma? Sinds de verkoop van The Magic Wand heeft Les Pinter een gevarieerde carrière gehad. Hij heeft meer dan 260 technische artikelen geschreven voor verschillende computertijdschriften, 400 hoofdartikelen voor computertijdschriften en kranten en 8 boeken. Hij is adviseur geweest voor Exxon, Shell Oil, Mitchell Energy, Halliburton en vele anderen. Hij schreef Anthology, een programma voor het beheren van onafhankelijke boekwinkels, dat uiteindelijk door 20% van de boekhandels in de Verenigde Staten werd gebruikt. Hij is simultaan tolk geweest van zowel Spaans als Portugees, en heeft ook programmeercursussen gegeven in het Engels, Spaans, Portugees, Frans, Russisch en Duits.

Pinter’s advies aan beginnende jonge programmeurs en programmeurs die een soortgelijk pad willen volgen als hij, is om full-stackontwikkelaars te worden. Hij zegt dat ze de vijf componenten moeten beheersen om dynamische webpagina’s te bouwen: HTML, Cascading Style Sheets (CSS), JavaScript, ten minste één servertaal (zoals Java of C#) en Structured Query Language (SQL) voor databasetoegang. De meeste programmeurs en programmeurs zijn autodidact, en Les zegt dat jezelf lesgeven nog nooit zo eenvoudig is geweest als nu, door gebruik te maken van een klein ding dat internet heet.

“Wat we vandaag met internet zien, is het topje van de ijsberg,” onthult Les, “ik denk dat internet elk aspect van het leven zal doordringen”, zegt hij, eraan toevoegend dat hij in de toekomst voorspelt dat het voor iedereen normaal zal worden om een ​​polshorloge te dragen dat in staat is om de meeste dingen te doen waarvoor we nu fysiek ergens heen moeten om te doen. Pinter is van mening dat dit een groeiend probleem is; het tijdperk van de technologie bevindt zich op het “topje van de ijsberg”, en we bevinden ons midden in een paradigmaverschuiving waarin we binnenkort geen arbeiders meer nodig zullen hebben. Dit zal enorm hoge werkloosheidspercentages creëren en een opstand veroorzaken voor mensen die werk nodig hebben om te kunnen leven. Les zegt dat “op internet gebaseerde dingen zijn waar je je ogen op moet houden.” In het tijdperk van technologie zal het op de hoogte blijven van technische producten en het steeds evoluerende internet er waarschijnlijk voor zorgen dat u niet het slachtoffer wordt van robotica die uw baan wegneemt.

Een van de dingen die gebeuren als je aan het programmeren bent, is dat je af en toe een probleem tegenkomt dat je niet kunt oplossen. “Als je er geen tijd in steekt, krijg je geen resultaten”, zegt Les. Hoewel het erg frustrerend kan zijn, raadt Pinter je aan om op te staan, een wandeling te maken, dan terug te komen en nog een keer te slaan. Het is zo essentieel om constant te leren. Verwen uzelf met alles om over te leren, informatie inwinnen over alles wat mogelijk is. Lees alles wat je kunt, schrijf over hoe je je voelt en wat je waarneemt, google willekeurige dingen, stel vragen, ga in een konijnenhol, reis en leer over andere culturen, leer jezelf een instrument of leer een nieuwe taal. Wees constant op ontdekkingstocht en nieuwsgierig.

Muziek speelt een sleutelrol in het leven van Les Pinter. Nadat zijn grootmoeder hem op 13-jarige leeftijd een gitaar van $ 10 had gekocht, begon Les te oefenen tot zijn vingers bloedden. In 1962 raakte hij geïnteresseerd in de volksmuziek die een belangrijk onderdeel werd van de anti-oorlogsbeweging. Hij speelde in koffiehuizen en was in ’63 en ’64 op het Texas Folk Circuit. Hij speelt vaak buiten op het terras dat hij heeft gebouwd, of luistert naar zijn 900 Legacy-koptelefoon terwijl hij speelt met zijn babygeit GiGi (Girl Goat) of kijkt naar YouTube-video’s. Les’ eigendom ligt vlak bij de snelweg, en hij waardeert koptelefoons die het lawaai van de voorbijrazende vrachtwagens en auto’s actief kunnen dempen.

Les, inwoner van Springville, spreekt 6 talen: Engels, Spaans, Frans, Portugees, Duits en Russisch. Hij leest 2 boeken per week, meestal over filosofie, psychologie, economie of financiën. Hij wordt wakker en voert de geiten op de geitenboerderij van zijn eigendom, gaat naar zijn kantoor en schrijft de hele dag software, of schrijft de dinsdagredactie voor de Porterville Recorder.

Wat betreft toekomstige programmeurs en programmeurs, of degenen die een leven willen leiden dat vergelijkbaar is met dat van Les Pinter, koop een arduino-kit, adviseert Les, en merkt op dat het je ogen zal openen voor de eindeloze mogelijkheden die er zijn in het tijdperk van technologie. Sluit hem aan, voer een paar voorbeeldprogramma’s uit en hij zet je aan het denken. “De combinatie van internet en specifieke apparaten die voor een specifiek doel zijn ontworpen, biedt in de toekomst een enorme kans voor jonge mensen”, zegt hij. Hoewel er veel dingen mis kunnen gaan in het leven, is het advies van Les om niet achterom te kijken. Stel alles in vraag, zoek voortdurend naar de waarheid en geef nooit op in je pogingen om alles te leren wat je kunt.

Het meest recente boek van Les, “HTTPV: hoe een website voor boodschappen doen Amerika kan redden”, is beschikbaar op Amazon. Hij is te bereiken op Les@LPinter.com.

creatSource link

Draadloze-koptelefoon.com
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart