Welke moet je kiezen? – PHIATON

We komen het hele leven door geluid tegen. Bouw buiten je raam, luidruchtige passagiers in de bus of trein, de turbulentie van een vliegtuigmotor. Soms willen we gewoon de rest van de wereld afsluiten en naar onze eigen apparaten luisteren. Om verstoringen van het milieu te beperken, wenden velen zich tot hoofdtelefoons met ruisonderdrukking. Of je nu een audiofiel, een muziekliefhebber, een podcast-luisteraar bent, of gewoon van het comfort van je eigen wereld houdt, er is voor iedereen een reden waarom je ervoor zou kunnen kiezen om een ​​koptelefoon met ruisonderdrukkingstechnologie aan te schaffen.

Wist je dat er verschillende soorten noise cancelling zijn? De meesten zijn al bekend met ANC (actieve ruisonderdrukking), maar weinigen hebben gehoord van passieve ruisonderdrukking (PNC). Hoewel zowel PNC als ANC ongewenste omgevingsgeluiden verminderen, zijn er verschillende verschillen tussen de twee. In dit artikel zullen we de verschillen tussen passieve ruis en actieve ruis doornemen, en we zullen ontdekken waarom, hoewel ANC bekender en populairder is, velen nu kiezen voor PNC-hoofdtelefoons op basis van comfort, geluidskwaliteit, reductie van omgevingsgeluid en meer.

Om ongewenst achtergrondgeluid te elimineren, maakt actieve ruisonderdrukking gebruik van een technologie voor ruisonderdrukking. De technologie bestaat uit microfoons die “luisteren” naar geluiden zowel buiten als binnen de oortelefoon, een ANC-verwerkingschip die de geluidsgolven omkeert en een zender in de oortelefoon die het geluid van buiten negeert met behulp van neutraliserende geluidsgolven. Wanneer een geluidsgolf botst met een andere geluidsgolf met dezelfde frequentie maar tegengestelde amplitude, heffen de twee geluidsgolven elkaar in wezen op. Het is alsof +1 en -1 gelijk zijn aan nul.

Hoofdtelefoons met actieve ruisonderdrukking zijn een uitstekende keuze voor frequent flyers of voor degenen die een onaangenaam gezoem van de airconditioner willen blokkeren, omdat ANC beter geschikt is voor lage, aanhoudende geluiden zoals die van motoren en vliegtuigmotoren. Als het echter uw doel is om huilende kinderen of blaffende honden uit te filteren, komt passieve ruisonderdrukking in het spel.

Passief geluid is een fysieke barrière tussen uw oren en de geluiden die u niet wilt horen. PNC-hoofdtelefoons maken gebruik van goed ontworpen oorschelpen en oorkussens die bedoeld zijn om ongewenst geluid buiten te sluiten, of dat nu midden- of hoogfrequente ruis is, terwijl je je comfortabel voelt. Dit wordt gebruikt voor zowel over-ear-koptelefoons als in-ear-koptelefoons, waarbij de oordopjes zelf het omgevingsgeluid buiten houden. Wanneer uw oordopjes of hoofdtelefoon exact naar uw oren zijn gevormd, zoals bij PNC-technologie, voorkomt dit dat omgevingsgeluid van buitenaf uw gehoorgang binnendringt. Hierdoor luister je naar muziek op lagere volumes omdat je de geluiden van je omgeving niet zo hard hoeft tegen te gaan als bij ANC.

Dus als je in een lawaaierige coffeeshop bent of een wandeling maakt tussen een luidruchtige bouwplaats, blaffende honden of andere irritante storingen, dan is passieve ruisonderdrukking wellicht de juiste keuze voor jou. Actieve ruis is aanzienlijk eenvoudiger te implementeren in oordopjes en koptelefoons dan passieve ruisonderdrukking. Fabrikanten van oordopjes gebruiken ANC vaak om enige mate van ruisonderdrukking te bieden zonder de pasvorm van hun producten aan te passen. Om omgevingsgeluiden te voorkomen, vereist geweldige PNC een strakke, persoonlijke pasvorm, omdat het essentieel is dat uw PNC-oortelefoons passen bij uw specifieke oorafdruk

Veel fabrikanten proberen een balans te vinden tussen op maat gemaakte oorstukken, die behoorlijk prijzig kunnen worden, en een soort ruisonderdrukking met een soort oorschelp of oordopjes die een goede afdichting bieden wanneer ze op de juiste manier worden gedragen. Met PNC wordt de meeste externe audio buiten gehouden omdat de oorschelpen zijn ontworpen om een ​​stevige behuizing rond het oor te creëren.


Welke heeft een betere geluidskwaliteit?

Als twee paar oordopjes met vergelijkbare bouw- en afstemmingskwaliteit naast elkaar worden geplaatst, zullen die met een hogere PNC beter klinken dan de oordopjes die afhankelijk zijn van ANC om omgevingsgeluid te blokkeren.

Omdat ANC-oordopjes geluid produceren om omgevingsgeluiden te blokkeren, kan de muziek hierdoor wat vervormd klinken en daarom klinkt passief geluid beter. Hoewel PNC ook ruis van buitenaf voorkomt, biedt het een nauwkeurigere weergave van uw muziek.

Wat is comfortabeler?

Omdat PNC een strakke, persoonlijke pasvorm vereist die past bij uw specifieke oorafdruk, zijn PNC-hoofdtelefoons allemaal op maat gemaakt en op maat gemaakt, terwijl oordopjes en hoofdtelefoons met ANC doorgaans niet op maat voor uw oren worden gemaakt. Omdat u bepaalde delen van uw oor meer onder druk zet dan andere, zullen uw ANC-oortelefoons uw oren sneller uitputten. U hoeft zich geen zorgen te maken over drukpunten met een op maat gemaakte oordop met PNC.

Wat is veiliger voor uw gehoor?

Hoewel er geen bedreigingen zijn voor uw gehoor met ANC-hoofdtelefoons, hebben verschillende gebruikers gemeld dat ze zich duizelig of ongemakkelijk voelen bij het gebruik van een ANC-hoofdtelefoon vanwege het voortdurende gesis dat wordt gecreëerd door de geluidsgolven die de hoofdtelefoon gebruikt om omgevingsgeluid te onderdrukken.

Terwijl u met zowel PNC als ANC naar muziek kunt luisteren op een lager volume dan met oordopjes zonder ruisonderdrukking, is passieve ruis gezonder voor uw gehoor in het algemeen. Actief geluid dempt geluid van buiten door een gelijk en tegengesteld geluid te creëren. Dus hoewel u het volume niet hoger hoeft te zetten om uw muziek te horen, wordt u toch blootgesteld aan hogere decibel ruis dan met PNC op hetzelfde volumeniveau.

Welke verbruikt meer stroom?

Hoewel PNC-oordopjes geen Bluetooth nodig hebben om te werken, ondersteunt dit de oordopjes bij het gebruik van minder stroom dan de ANC-oordopjes normaal gesproken zouden gebruiken om ruis te verminderen. Dit komt omdat ANC-oordopjes en -hoofdtelefoons extra vermogen nodig hebben om het geluid te creëren dat omgevingsgeluiden elimineert voordat ze je oren bereiken.

Dus welke moet je nemen?

Of je nu besluit een ANC- of PNC-koptelefoon te kopen, beide bieden ruisonderdrukkingstechnologie, beide zijn draagbaar en beide kunnen behoorlijk betaalbaar zijn, afhankelijk van het merk. Welke technologie u ook kiest, met een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking kunt u de drukte van de wereld buiten beschouwing laten en een meeslepende geluidskwaliteit en ongekend comfort ervaren.

Door Claire Barnett

creatSource link

Draadloze-koptelefoon.com
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart