Waarom kiezen zovelen nog steeds voor bedrade oordopjes of koptelefoons? – PHIATON

Terwijl tieners op sociale media bedrade hoofdtelefoons gebruiken als een “vintage” trend, zijn er veel redenen waarom veel mensen nog steeds kiezen voor bedrade oordopjes en hoofdtelefoons in plaats van draadloze en bluetooth-luisterapparaten.

Airpods kwamen voor het eerst op de markt in 2016 en sindsdien hebben miljoenen de oude bedrade oordopjes gedumpt en de overstap gemaakt naar de nieuwe moderne rage, die Apple Inc. $ 38,3 miljard aan netto-omzet genereerde van september 2020 tot september 2021. Beroemdheden zoals Bella Hadid, Lily-Rose Depp en Zoë Kravitz zijn gefotografeerd in hun gestroomlijnde streetwear-stijlen, terwijl ze een paar goede ouderwetse bedrade hoofdtelefoons rocken, waardoor fans en volgers over de hele wereld deze nieuwe “vintage” trend zelf opnieuw creëren.

Er zijn echter verschillende redenen waarom velen denken dat bekabeld de juiste keuze is, zoals u zult ontdekken als u verder in dit artikel leest.

Omdat het trendy is

Bluetooth-oordopjes en draadloze hoofdtelefoons waren een tijdje de hete trend vanwege hoe nieuw en modern en uniek ze waren, maar uiteindelijk werden ze iets dat iedereen had, wat ertoe leidde dat mensen, met name tieners, niet ‘basic’ wilden lijken. Niets is zo algemeen als de wens om opmerkelijk te zijn.

“Kortom, AirPods zijn te wijdverbreid geworden om cool te zijn”, schreef de Wall Street Journal. “Dus, misschien onvermijdelijk, brengen tegendraadse trendsetters een oude technologie nieuw leven in: hoofdtelefoons met snoer.”

Duizenden video’s op TikTok hebben verschillende “trendvoorspellers” getoond die uitleggen waarom deze “vintage” trend terugkomt, evenals modeprofessionals die bijdragen aan de analyse. Lisa Z. Morgan, hoofd van de afdeling kledingontwerp van de Rhode Island School of Design, zei dat een gevoel van nostalgie deel uitmaakt van wat de opwekking stimuleert.

“Er is een zeer weemoedige terugblik op tijden die eenvoudiger lijken te zijn, daar bestaat geen twijfel over”, zei Morgan. “Er is een gevoel van nostalgie [from teens] voor een tijd die ze volgens mij niet eens hebben meegemaakt, wat nogal merkwaardig is … Ik denk dat ze deze foto’s en afbeeldingen uit tijdschriften en muziek en cultuur zien.”

Vanwege de geluidskwaliteit

Ondanks al het discours over bedrade oordopjes die een comeback maken vanwege de laatste modetrend, zijn er nog andere redenen waarom mensen kiezen voor bedrade oordopjes. Velen hechten veel waarde aan de kwaliteit van het vakmanschap van iets dat rechtstreeks op je apparaat wordt aangesloten, in plaats van het geluid via bluetooth te moeten streamen. Het is waar dat draadloze oordopjes erg handig zijn omdat ze niet met een kabel te maken hebben, maar hun evolutie naar een goede geluidskwaliteit is nog niet vergelijkbaar met bedrade hoofdtelefoons.

Het gebruik van een bedrade hoofdtelefoon, die rechtstreeks op uw apparaat is aangesloten, verkleint elk potentieel verbindings- of Bluetooth-probleem dat u kunt ondervinden met draadloze hoofdtelefoons. Analoge signalen worden gebruikt in bedrade hoofdtelefoons om een ​​uitstekende geluidskwaliteit te leveren, die meer gegevens aankan dan digitale signalen zoals Bluetooth. De audio hoeft niet zoveel verwerking te ondergaan om u te bereiken, wat zorgt voor een veel schonere, scherpere audio in volledige resolutie.

Omdat fabrikanten van bedrade oordopjes en hoofdtelefoons niet zoveel geld hoeven uit te geven aan het maken van draadloze technologieën, kunnen ze hun inspanningen (en middelen) concentreren op wat het belangrijkst is: geluidskwaliteit. De analoge signalen die in bedrade hoofdtelefoons worden gebruikt, kunnen meer gegevens verwerken dan Bluetooth-signalen, waardoor elk risico op audiocompressie wordt vermeden en het geluid veel helderder klinkt.

Vanwege de prijs

Bedrade oordopjes zijn over het algemeen goedkoper omdat het veel duurder is om draadloze oordopjes te maken dan de bedrade tegenhanger. Fabrikanten blazen hun stuklijst voor draadloze knoppen op, waardoor het product duurder wordt.

Ze hoeven niet te worden opgeladen

Een ander apparaat om periodiek op te laden is een groot ongemak in deze tijd, waar bijna elk product wordt geleverd met een batterij. Met bedrade oordopjes hoef je je geen zorgen te maken dat je halverwege je vlucht je muziek of podcast kwijtraakt. U kunt gewoon plug and play zonder enige zorg in de weg.

Ze gaan minder snel verloren

Veel Bluetooth-oordopjes worden geleverd met een kleine oplader/draagtas. Het is niet alleen klein en gemakkelijk kwijt te raken, maar de oordopjes zelf zijn minuscule kleine stukjes die gemakkelijk uit je oor kunnen vallen tijdens het slapen in een vliegtuig, of zweten tijdens een intensieve training. Het risico dat uw Airpods worden gestolen, is veel groter dan die van bedrade hoofdtelefoons, niet alleen vanwege het kleine, draagbare formaat, maar ook omdat ze sinds hun introductie in 2016 een hot item zijn, ondanks de huidige trends die de norm veranderen.

Over het algemeen zijn ze een betere investering

Overal waar je gaat, zijn mensen aan het sporten met AirPods. Sommigen luisteren naar muziek, anderen naar de populairste nieuwe podcasts, terwijl anderen ze gewoon dragen om te voorkomen dat ze met vreemden hoeven te chatten. Ze zijn net zo’n onderdeel van ons dagelijks leven geworden als de originele iPod-oortelefoons 20 jaar geleden.

Ondanks het ongemak van kabels die in de weg zitten, zijn bedrade oordopjes en hoofdtelefoons uiteindelijk een grotere investering, omdat ze niet alleen goedkoper zijn, maar ook een betere geluidskwaliteit hebben, minder snel verloren gaan of gestolen worden en niet hoeven te worden opgeladen , en natuurlijk kun je de nieuwste trend volgen om “vintage” terug te brengen.

Door Claire Barnett

creatSource link

Draadloze-koptelefoon.com
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart